OBRAZEM: Studentská formule podpořená AGC na prvních závodech uspěla
Formule Eliška sestrojená studenty Technické univerzity v Liberci.
Teplice

Teplice, Chudeřice – Formule Eliška sestrojená studenty Technické univerzity v Liberci na svém prvním závodě uspěla. Během prázdnin se představila na studentských závodech v italském Varanu a na okruhu v Mostě. V Itálii skončila zhruba v polovině 51 členného startovního pole, což je na první start obrovským úspěchem. V Mostě pak skončila na 25 místě. Sestrojení studentské formule podpořila společnost AGC Automotive Czech částkou 20.000 Kč.

Závodní premiéru měla Eliška na konci července na mezinárodní soutěži studentských formulí v italském Varanu. „Naši studenti s Eliškou zdárně prošli všemi technickými inspekcemi a Eliška tak mohla pokračovat na okruh. To samo o sobě je pro tým, který se takového podniku účastnil vůbec poprvé, považováno za obrovský úspěch, “ vysvětlil děkan Fakulty strojní Technické univerzity Liberec Petr Lenfeld.

Komisaři během zkoušek zkoumali, zda Eliška splňuje parametry předepsané v pravidlech, která čítala asi 400 stran. Liberecká formule málem neprošla, ale studenti naštěstí nedostatky na místě odstranili. Ve své kategorii byla formule Eliška libereckého týmu Student Formula TUL z 51 přihlášených týmů devětadvacátá.

Foto

O dva týdny později,4. a 5. srpna, se liberečtí studenti s Eliškou zúčastnili mezinárodních závodů The Most Formula Student na autodromu v Mostě. „V Mostě se Eliška mezi 89 přihlášenými týmy probojovala na, myslím, velmi dobré 25. místo,“ doplnil ještě Petr Lenfeld. Elišce na závodech v Mostě fandily také dvě stovky zaměstnanců AGC Automotive Czech.

Generální ředitel AGC Automotive Czech Luděk Steklý: „Finanční dar pro studenty liberecké techniky, kteří navrhli a sestrojili formuli Eliška, není z naší strany ojedinělým počinem. Podpora studentů technických oborů je náš dlouhodobý program. Poskytujeme například vysokoškolská stipendia a pořádáme soutěž pro talentované studenty středních škol.“

AGC Automotive Czech v Chudeřicích je největším závodem na výrobu autoskel skupiny AGC a jedním z největších a nejkomplexnějších v Evropě. Zaměstnává přes 2600 lidí. Skupina AGC je největším světovým výrobcem plochého skla. Do tří let se chce dvojka na trhu stát největším výrobcem autoskel v Evropě.

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru