Bílina vytipovala lokality, kde chce přestat vyplácet dávky na bydlení
Ilustrační foto
Teplice

Bílina – Bílina vytipovala lokality, ve kterých chce radnice částečně omezit výplatu dávek na bydlení a tím zamezit stěhování dalších „dávkařů“ do těchto oblastí. Městům takovýto krok od letošního června umožňuje novela zákona o pomoci v hmotné nouzi. V Ústeckém kraji o stejném opatření uvažují také města Duchcov, Jirkov, Litvínov, Most, Obrnice, Štětí, Ústí nad Labem, Varnsdorf či Žatec.

Ulice M. Švabinského, A. Sovy a Sídliště Za chlumem. To jsou podle bílinských radních problémové lokality, ve kterých chtějí částečně omezit výplatu sociálních dávek. Aby tak mohlo město učinit, musí vyhlásit takzvaným „opatřením obecné povahy“ oblast se zvýšeným výskytem sociálně nežádoucích jevů. Předpis musí projít poměrně dlouhou úřednickou mašinérií, projednat se musí například s policií či orgánem sociálně-právní ochrany dětí.

Vedení bílinské radnice počítá s tím, že pokud vše půjde podle plánu, mohlo by „opatření obecné povahy“ být vydáno v listopadu, poté by se nájemníkům v určených lokalitách přestaly vyplácet doplatky na bydlení. Opatření se bude ale týkat pouze nových nájemníků, na ty současné se vztáhnout nedá.

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru