Teplice - Bezmála stovka lidí z celých Čech naletěla 34letému muži z Teplic. Ten na internetu nabízel k prodeji různé elektronické zboží, ale zájemci od něj nikdy nic neviděli. „Za osm měsíců si podvody přišel na necelých 227 tisíc korun," řekl policejní mluvčí Daniel Vítek.

Ilustrační foto

Tepličan inzeroval na různých internetových inzertních a obchodních portálech. K prodeji nabízel hlavně mobilní telefony, notebooky, hard disky, monitory a podobný sortiment. Od zájemců si pak nechával zaplatit několikatisícové částky, které mu posílali přímo na účty. Slíbené zboží však nikomu neodeslal. „Na policisty se obrátilo celkem 92 podvedených lidí z celé republiky," konkretizoval Vítek.

Čtyřiatřicetiletého muže obvinili policisté v těchto dnech z podvodu. Usnesení o zahájení trestního stíhání mu zaslali do věznice, kde si v současné době odpykává trest za krádeže. „V případě odsouzení si muž může pobyt za mřížemi prodloužit až o pět let," doplnil Vítek.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru