Teplice - Teplice ve čtvrtek vůbec poprvé ve své funkci navštívil japonský velvyslanec Jeho Excelence pan Tetsuo Yamakawa. Hlavní program směřoval do výrobních závodů společnosti AGC Flat Glass Czech v Řetenicích a AGC Automotive Czech v Chudeřicíh. Se svou manželkou se zastavil také u místa setkání Ludvíka van Beethovena a Johanna Wolfganga Goetha a na stadionu FK Teplice.

Generální manažer FK Teplice Petr Hynek s velvyslancem Tetsuo Yamakawou a jeho ženou na fotbalovém stadionu. Foto: Archiv AGC

Právě na stadionu fotbalového klubu japonský velvyslanec prozdradil, že se v mládí fotbalu věnoval. Nedávno dokonce nastoupil za amatérskou japonskou reprezentaci. « Bylo to ale jen na pět minut, » dodal s úsměvem Tetsuo Yamakawa.

Mimo fotbalový stadion FK Teplice směřoval hlavní program japonského velvyslance do řetenické sklárny AGC Flat Glass Czech a chudeřické AGC Automotive Czech. Obě společnosti jsou dlouhodobě součástí japonské skupiny AGC, největšího světového výrobce plochého skla.

Šlo o vůbec první první návštěvu japonského velvyslance, Jeho Excelence pana Tetsua Yamakawy a jeho ženy nejen v Teplicích, ale i v Ústeckém kraji v této funkci. "Velmi si vážíme toho, že si pan velvyslanec vybral naši společnost AGC jako jeden z cílů své návštěvy. Je to potvrzení, že AGC je jedna z nejdůležitějších firem v japonských rukou nejen na severu Čech ale i v celé České republice," uvedl předseda představenstva AGC Flat Glass Czech Pavel Šedlbauer.

Ředitel závodu AGC Flat Glass Czech Jiří Jangl provádí japonského velvyslance Tetsua Yamakawu. Foto: Archiv AGC

V obou výrobních závodech se japonský velvyslanec setkal s vrcholným managementem. "Věřím, že jsme panu velvyslanci ukázali, jak se naše dlouholetá tradice výroby plochého skla a autoskel snoubila s tradicí a zkušenostmi japonskými a že se úspěšně rozvíjejí," uvedl personální ředitel AGC Flat Glas Czech Libor Sehnal.

Mimo výrobní závody skupiny AGC a FK Teplice japonský velvyslanec na přání své manželky navštívil také sochu Ludvíka van Beethovena v Zámecké zahradě a místo setkání Beethovena s Goethem v roce 1812.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru