OBRAZEM: To je síla! Inspektoři našli v prodejně v Duchcově i mrtvé myši
Uzavřená maloobchodní prodejna v Duchcově. Foto: SZPI
Teplice

Duchcov - Inspektoři Státní zemědělské a potravinářské inspekce ve středu uzavřeli maloobchodní prodejnu Potraviny Kulaťák v Duchcově ve Vrchlického ulici. Provozuje ji Van Dung Tran.

Z toho, co uvnitř nalezli, by vám příliš dobře nebylo. Nejen, že našli myší trus, mezi zbožím se válela i těla mrtvých myší. Všudypřítomní byli také hmyzí škůdci, poškozené potraviny od škůdců. Na zemi se válely nečistoty. Celkově úklid prodejny zhodnotili jako výrazně zanedbaný.

Prostory provozovny byly využívány i pro skladování předmětů, které mohou ovlivnit kvalitu nebo bezpečnost potravin.

Na stav provozovny upozornil web Státní zemědělské a potravinářské inspekci (SZPI) potravinynapranyri.cz. Potraviny na pranýři fungují pět let. Jedná se o první veřejnou databázi kontrolních zjištění dozorového orgánu v ČR a díky detailnosti zveřejněných informací, rychlosti a množství komunikačních kanálů jde dosud o evropsky unikátní projekt.

Od r. 2015 v souvislosti s rozšířením kompetencí SZPI nalezli spotřebitelé na webu i informace o uzavřených provozovnách, k polovině letošního roku šlo o 497 provozoven uzavřených zejména pro zásadní hygienická pochybení. V loňském roce se k projektu Potraviny na pranýři připojila i Státní veterinární správa prostřednictvím zveřejňování svých kontrolních zjištění v oblasti potravin.

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru