Demolice kasáren v Bílině začala, budovy zmizí do konce letošního roku
Začátek demoličních prací. Foto: MÚ Bílina
Teplice

Bílina - Budovy bílinských kasáren jdou postupně k zemi. V pátek 29. září totiž začala demolice, která potrvá zhruba tři měsíce. Na podzim příštího roku by se mělo začít s výstavbou skladových hal nového logistického areálu.

Vše musí podle smlouvy začít fungovat do dvou let od vydání stavebního povolení. “Od doby, kdy kasárna opustila armáda, budovy chátraly. Město je dostalo v roce 2001 převodem od státu, a to již byly budovy vydrancované. Navíc jsme museli dodržet podmínku, že kasárna nebudou po dalších deset let využívána ke komerčním účelům, jiné využití se však hledalo těžko. Po uplynutí této doby se město kasárna snažilo prodat, což se nyní povedlo,” uvedl starosta města Oldřich Bubeníček.

Bourání stávajících hal plánuje nový vlastník, společnost JTH, zhruba do konce roku. Na vyčištěném pozemku vyrostou dvě nové samostatné budovy. “Záměr je orientovaný na skladové plochy, což nezvýší hluk ani prašnost v okolí. Zásobování skladových hal bude probíhat zevnitř areálu na vlastním zásobovacím dvoře. Přístupy do areálu budou dva. Hlavní vjezd a výjezd bude ve východní části z ulice Radovesická a bude sloužit především pro nákladní dopravu. Druhý vjezd a výjezd bude z ulice Teplická. Toto řešení považujeme za nutné z hlediska bezpečnosti i provozu areálu. Areál bude oplocený a hlídaný,” popsal generální ředitel skupiny JTH Jaroslav Třešňák.

Výstavbou logistického areálu vznikne postupně až 60 nových pracovních míst.

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru