Při žádosti o sociální dávky zatajila přeplatek za byt, teď jí hrozí vězení
Ilustrační foto
Teplice

Teplicko – Z přečinu podvodu je podezřelá 31letá žena z Teplicka, která se neoprávněně obohatila o čtrnáct a půl tisíc korun. Při žádosti o sociální dávku zatajila, že dostala přeplatek za byt.

Žena si na úřadě žádala o sociální dávku, ale jaksi pozapomněla doložit všechny dokumenty. Při uplatnění žádosti předložila pouze doklad o výši nákladů na bydlení. Nedoložila k němu ale vyúčtování za služby spojené s užíváním bytu za předchozí rok, kdy jí byl vyplacen přeplatek přes 14 tisíc. „V důsledku zatajení přeplatku jí byl neoprávněně přiznán a vyplacen o mnoho vyšší příspěvek na bydlení, než na jaký měla nárok,“ vysvětlil policejní mluvčí Daniel Vítek.

Pokud bude žena uznána vinnou, hrozí jí až dvouletý trest odnětí svobody.

 

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru