Praha - Vláda ve středu na svém zasedání schválila nařízení o příspěvku ke zmírnění sociálních dopadů souvisejících s restrukturalizací nebo útlumem činnosti právnických osob zabývajících se těžbou uhlí nebo uranu. Na kompenzace tak dosáhnou i propouštění horníci z Mostecka, a to v maximální výši 5 300 korun měsíčně.

Těžební stroj v lomu ČSA na Mostecku. Platí zde limity těžby z roku 1991. Foto: Oldřich Hájek

Návrh předkládal ministr průmyslu a obchodu Jan Mládek. „Vítám, že se vláda konečně shodla na příspěvku pro propouštěné horníky z povrchových dolů na Mostecku. V květnu byly schváleny kompenzace pouze pro horníky v Moravskoslezském kraji. Vláda tedy nyní vyslyšela naše výzvy, aby příspěvek při propouštění dostali i horníci z těžařských firem v Ústeckém kraji, kde ostatně o ukončení těžby rozhodla vláda. Je jen škoda, že rozhodnutí nepadlo daleko dříve, než těsně před krajskými volbami," komentoval výsledek jednání vlády hejtman Oldřich Bubeníček.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru