Teplice – Při kontrolním vážení v Teplicích na odstavném parkovišti u prodejny Opel natrefili severočeští celníci na tuzemský nákladní vůz, jehož řidič se dopustil hned dvou přestupků. Jel s přetíženým autem a ještě nedodržoval stanovenou dobu na odpočinek.

Ilustrační foto. Zdroj: celníci

Nákladní vůz vážil o 1 500 kilogramů více než je přípustné. Dále hlídka celníků kontrolou stažených dat zjistila, že v několika případech docházelo k výměně karty řidiče v tachografu bezprostředně po ukončení denního povoleného výkonu. „Prohlídkou prostoru kabiny řidiče, byla skutečně druhá používaná karta znějící na jméno jiného řidiče nalezena a zajištěna," řekl mluvčí celníků Jiří Nejedlý.

Za přetížení vozidla dostal řidič tisícikorunovou blokovou pokutu. Zjištěný přestupek za nedodržování mezinárodní dohody AETR (evropská dohoda o práci osádek vozidel, jejíž součástí je i maximální doba řízení a četnost přestávek) bude řešit odbor dopravy krajského úřadu, kam celníci zdokumentovaný případ předají.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru