Teplice - Naši planetu zabírají ze 71 procent světové oceány, z vesmíru má modrý nádech, proto také Zemi nezýváme Modrou planetou. Mořský svět je úchvatný, přitom velmi barevný. Ve vodách moří a oceánů je možné spatřit skutečné zázraky přírody a ukrývají mnohá, i dosud nepoznaná tajemství. Proplouvají jimi roztodivní živočichové všech velikostí. A právě teď se můžete v teplické Galerii zajímat o ty největší, o obry oceánů.

0810galerie

Výstava s názvem Obři oceánů vás vtáhne do úžasného světa, který zůstává běžnému člověk ukryt, do dobrodružství, která přináší podmořský svět, plný bizarních či nebezpečných, tvorů. K vidění zde bude mnoho jedinečných exponátů, uvidíte desítky oceánských obrů v životních velikostech, jako například Plejtváka obrovského, Vorvaně obrovského, Kosatku dravou, Krakatici obrovskou, žraloka, či mantu.

Nevynechejte ani jednu z největších sbírek žraločích čelistí a zubů ve střední Evropě. Mezi její dominanty paří obří čelisti žraloka tygřího, který měřil čtyři metry, či osmnáct centimetrů velký a několik miliónů let starý zub z pravěkého žraloka megalodona, který dosahoval 30 - 35 metrů a hmotnosti 35 - 45 tun. Dalším impozantním exponátem je devíti centimetrový zub z největšího nalezeného jedince žraloka bílého. Tuto sbírku zapůjčil vášnivý potápěč, sběratel a obdivovatel dokumentů ze žraločí říše, Ing. Pavel Janda se svojí rodinou.

0810galerie2

V interaktivní zóně se zase můžete ponořit do zvuků podmořského světa, proměnit v potápěče a v potápěčských virtuálních brýlích si na vlastní kůži takzvaně tvory oceánů osahat. Pro odnesení hmatatelné vzpomínky vám budou k dispozici dva stylové fotopointy a stánek s podmořskými upomínkovými předměty.

„Všechny exponáty jsou dokonalou kopií oceánských obrů vyrobených na základě detailních předloh vědeckého původu a mohou tak sloužit i jako naprosto věrná učební pomůcka. Většina exponátů je navíc zasazena do tematických scenérií, tak aby byl jejich příběh ještě dokonalejší a návštěvníci si z výstavy mohli odnést naprosto autentické a výjimečné zážitky ze setkání s těmito tvory," říká o výstavě majitel pořádající společnosti Shake marketing s.r.o. Pavel Kratochvíl.

Impozantní edukativní výstava Obři oceánů je pořádána pod záštitou National Geographic Channels International a zhlédnete ji až do 28. října v obchodním centru Galerie Teplice.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru