Ústecký kraj – Na 13. října připadá Mezinárodní den omezení přírodních katastrof. V tento den budou letos poprvé na stanicích v celé České republice číst hasiči dětem své vlastní hasičské pohádky. Předčítat se bude i v Teplicích.

Přesně v 10.00 hodin odstartuje na hasičských stanicích po celé republice první velké předčítání nově vydané knížky Hasičské pohádky. Autory pohádek jsou sami hasiči. Knížka by měla dětem, ale i dospělým, přinést nejen zábavu, ale i ponaučení.

V první ryze hasičské knížce pod názvem Hasičské pohádky je 14 klasických pohádek. V nich děti potkají draky, čerty, skřítky, statečné kohouty i kapry záchranáře. Společně s vypravěčem mohou děti držet palce kominíku Jankovi, aby stihl včas vymést všechny pekelné komíny, nebo přemýšlet, která kapička vody je ta nejdůležitější.

Pohádkové čtení bude spojeno s dalšími doprovodnými akcemi. Na hasičské stanice jsou zvány děti z mateřských i základních škol a předčítat budou jak sami autoři pohádek, tak hasiči. Zájemci o čtení hasičiských pohádek, se mohou ještě do 12. října přihlásit na níže vyjmenovaných hasičských stanicích.

Seznam stanic v Ústeckém kraji, kde se bude předčítat:

Požární stanice Ústí nad Labem - Všebořice
Požární stanice Litvínov
Požární stanice Teplice
Požární stanice Žatec
Požární stanice Louny
Požární stanice Podbořany
Požární stanice Litoměřice
Požární stanice Děčín
Požární stanice Česká Kamenice
Požární stanice Šluknov
Požární stanice Chomutov

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru