Celníci upozorňují stánkaře: Prodej rozlévaných lihovin musíte oznámit, jinak vám hrozí vysoké pokuty
Ilustrační foto Zdroj:CC0
Zajímavosti

Ústecký kraj - Některá města či obce připravily letos pro své obyvatele i návštěvníky řadu kulturních a společenských akcí jakými jsou různé slavnosti, farmářské trhy, hudební festivaly či poutě. Celní úřad pro Ústecký kraj proto upozorňuje prodejce, kteří hodlají na těchto akcích nabízet rozlévaný alkohol s obsahem etanolu nad 15 procent, že jej na stáncích mohou prodávat, jen pokud je splněna oznamovací povinnost podle zákona o ochraně zdraví před škodlivými účinky návykových látek.

Osoba, která hodlá prodávat lihoviny v rámci příležitostného prodeje na ochutnávce lihovin, výročním, farmářském a tradičním trhu, veřejnosti přístupné slavnosti, tradiční, kulturní, taneční a jim podobné akci, je povinna prodej lihovin písemně oznámit správci spotřební daně (celnímu úřadu), v jehož územní působnosti se bude prodej uskutečňovat, a to nejpozději 5 pracovních dnů před zahájením prodeje.

Pokud prodejce tuto oznamovací povinnost nesplní, může při kontrole dojít k zabrání či propadnutí věci a hrozí uložení sankce až do výše 800 tisíc korun. Oznámení o prodeji lihovin v rámci příležitostného prodeje naleznou prodejci na webových stránkách Celní správy ČR.

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru