V Teplicích získali již osmý sociální automobil. Novou Dacii bude využívat spolek pro seniory
Foto: Kompakt s.r.o.
Zajímavosti

Teplice - Zcela nový vůz značky Dacia Dokker mohou nyní využívat pracovníci a klienti organizace SENIOR Teplice, z.s. Slavnostní předání proběhlo ve čtvrtek 25. října 2018 za účasti sponzorů, zástupců dané organizace a poděbradské reklamní agentury Kompakt, která tento projekt zaštiťuje.

Vozidlo budou zaměstnanci zařízení využívat při poskytování sociálních služeb seniorům a při dalších aktivitách. Zapsaný spolek, který pomáhá seniorům, obdržel svůj třetí vůz v rámci projektu Sociální automobil. Ten funguje po vzoru evropských měst již 20 let, za tu dobu Kompakt předal v České republice na stovky vozidel. Teplická organizace získala v celkovém pořadí již 752. automobil. V rámci tohoto projektu pak bylo obecně v Teplicích předáno už osmé vozidlo.

„Ve většině sociálních zařízení pečujících o hendikepované či seniory je vozový park ve velmi špatném technickém stavu a vozidla neodpovídají standardům pro přepravu nemocných. Tato zařízení pak mohou získat nové auto jen prostřednictvím charity či sponzorství, což ale nepřichází každý den, proto jsme se rozhodli vzít situaci do svých rukou a nějak pomoci těm, kteří to skutečně potřebují,“ uvádí Miroslav Káninský, jednatel společnosti Kompakt.

Hlavním posláním spolku Senior Teplice, z.s., kam ve čtvrtek dorazila nová osobní dodávka, je umožnit seniorům prožít aktivní, plnohodnotný a důstojný život. „Z nového automobilu máme velkou radost. Využijeme jej hlavně k zabezpečení péče o seniory v domácnostech a k dalším aktivitám, jako jsou například výlety do přírody nebo za kulturou. Chtěla bych poděkovat všem sponzorům, kteří se na financování vozu podíleli, moc si toho vážíme,“ uvedla Bc. Zuzana Lozinčáková, ředitelka organizace Senior Teplice.

Na financování vozu se podílelo asi 33 sponzorů napříč obory od velkých firem až po nejmenší jednotlivce z místních obyvatel i přilehlého okolí.

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru