Během několika málo let dokázal Tomáš Čmolík z bláznivého nápadu vybudovat největší specializovanou prodejnu destilátů v Ústeckém kraji
600 rumů, 300 whisky a 500 druhů dalších destilátů. To vše zde najdete. Foto: MyDrinks.cz
Zajímavosti

Most - V létě to bude už sedm let, kdy Mostečan Tomáš Čmolík dostal první lahev rumu od své mamky, která jej koupila v Dubaji při cestě z Ománu. Mladému muži natolik zachutnal, že jej marná snaha stejný rum v Česku sehnat přivedla k nápadu začít rumy do Čech dovážet. Za tu dobu už ušel kus cesty.

„Vzpomínám si, jak jsem obcházel zdejší podniky s nabídkou v tuzemsku neznámých rumů, a z 90 % mě všichni odmítali. Teď už pomáháme sestavovat rumová menu barům a podnikům na míru a jejich manažeři nás sami oslovují. Teď už můžu sledovat, že povědomí o rumech na Mostecku roste a za to jsem rád, protože jsem rozličné chuti rumů opravdu propadl. Jezdím do zemí, kde jsou malé rodinné soukromé destilérky a snažím se nasát co nejvíce informací,“ pochvaluje si Tomáš Čmolík.

Zákazníci, kteří navštívili prodejnu MyDrinks už v počátcích, mohli sledovat, jak se prostor proměňuje a stále více zaplňuje. „Už jsme asi na maximu, prodejna není nafukovací. Zákazníci si tu mohou vybrat z 600 druhů rumů, 300 druhů whisky a 500 druhů dalších destilátů. Trošku si tu připadáme jako v muzeu destilátů, ve kterém je možné si exponáty koupit,“ usmívá se mladý podnikatel.

2802uvodnirumy2

Stejně jako se mění muzea, jež lákají na interaktivní prohlídky, které kdysi nudné prohlídky expozic oživují, i v prodejně MyDrinks jsou akce, které návštěvníkům odhalí tajemství chutí rumů. „Pořádáme řízené degustace a dle odezvy se lidem velmi líbí. Nejde jen o to, že během jednoho večera ochutnáte různé rumy, zákazníci oceňují, že se dozví spoustu zajímavých informací, které jsem si nikde nevygooglil, ale získal je při svých cestách,“ podotýká Tomáš Čmolík a dodává, že pozitivní reakce jsou impulzem, které jeho firmu posouvají dál. Termíny řízených degustací jsou uvedené na webu https://mydrinks.cz nebo je můžete sledovat na facebooku https://www.facebook.com/Mydrinkscz/.

Největší specializovaná prodejna v Ústeckém kraji nemá ve své nabídce jen limitované edice rumů v ceně několika tisíců korun, zákazníci si mohou vybrat i z klasických destilátů, kde cena začíná na 300 Kč. Nicméně ten, kdo do MyDrinks zavítal před Vánoci, mohl na vlastní oči vidět lahev nejstaršího rumu na světě, jehož cena na trhu se pohybuje kolem 200 tisíc, nicméně zdatný obchodník jej dokáže sehnat za přijatelnější cenu. „Stočeno bylo pouze osm set lahví a k vidění je tento rum většinou pouze na výstavách,“ vysvětluje Tomáš Čmolík. V Mostě si tento exkluzivní rum v nádherné lahvi našel nového majitele během dvou dní.

V Mostě je najdete na drese Obránců míru 2945/3, otevřeno mají po-pá od 9:00 do 17:30 hodin.

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru