Při stoupání z Dubí na Cínovec se peloton rozdělil
Při stoupání mezi Dubím a Cínovcem se peloton začal trhat
Zajímavosti

Teplice – V sobotu 7. května vyrazili z náměstí Svobody v Teplicích na start třetí, královské etapy, účastníci 50. ročníku Mezinárodního závodu míru juniorů. Jednalo se o nejnáročnější etapu letošního závodu, kdy si cyklisté často sáhli na dno svých sil. Trasa vedla z Teplic do saského Olbernhau a měřila více než 120 kilometrů. Na závodníky čekalo nespočet stoupání a tři vrchařské prémie na Cínovci, v Mníšku a Seiffenu. Peloton se začal trhat při stoupání mezi Dubím a Cínovcem.

Celá trasa byla kontrolovaná hlídkami Policie ČR, kterým pomáhala řada dobrovolníků. Příslušníci policie hlídali trať a upozorňovali účastníky silničního provozu na blížící se peloton. Pár minut před příjezdem doprovodných vozů pak konkrétní úsek silnice uzavřeli, aby ho po projetí vozu se zelenou vlaječkou znovu otevřeli. Dohlíželi mimo jiné i na to, aby auta neparkovala těsně u krajnice, stejně tak, aby se fanoušci drželi mimo vozovku.

Na stoupáku od dubského nádraží k Cínovci se peloton objevil krátce před třetí hodinou. Na některých závodnících už bylo znát značné vyčerpání. Přesto do cíle dorazili nakonec všichni a podle organizátorů nedošlo v této náročné etapě k žádné vážnější kolizi.

Vítězem sobotní královské etapy, která vedla z Teplic do Kladrub, Hostomic, Zabrušan, Duchcova, Lahoště, Košťan a přes Dvojhradí do Dubí, odkud pokračovala již zmíněnou trasou do německého Olbernhau, se po náročných stoupáních stal holandský reprezentant Menno Huisin. Druhý skončil Němec Emil Herzog, který oblékl žlutý trikot lídra a třetí příčku obsadil Portugalec Antonio Morgado. Čech Martin Bárta skončil na pěkném 13. místě.

V celkovém pořadí letošního 50. ročníku Mezinárodního Závodu míru Juniorů se stal vítězem Němec Emil Herzog (9:28:45). Druhou pozici vybojoval Portugalec Antonio Morgado (+0:29) a třetí se umístil Nor Jorgen Nordhagen (+0:35). Na čtvrtém místě skončil Lucemburčan Mathieu Kockelmann(+1:49) a pátý Dán Kristian Egholm(+2:23). Čech Pavel Novák obsadil skvělou šestou pozici (+2:25) a stal se nejúspěšnějším z českých závodníků.

Výsledky jednotlivých etap:

1. etapa, Litoměřice, 102,8 km

1. Mathieu Kockelmann (LUX) 2:36:14
2. Frederik Lykke (DEN)
3. António Morgado (POR)
4. Dario Igor Belletta (ITA)
5. Vlad van Mechelen (BEL)
18. Milan Kadlec (CZE)
19. Pavel Novák (CZE)
20. Martin Bárta (CZE) – všichni stejný čas

2a. etapa, Třebenice, 11,2 km, (časovka)

1. Mathieu Kockelmann (LUX) 13:56
2. Emil Herzog (GER) +0:03
3. Romet Pajur (EST) +0:13
4. Kristian Egholm (DEN) +0:20
5. Pavel Novák (CZE) +0:22

2b. etapa, Štětí, 57 km

1. Romet Pajur (EST) 1:14:57
2. Vlad van Mechelen (BEL)
3. Oliver Aukland (NOR)
4. Noa Isidore (FRA)
5. Dario Igor Belletta (ITA)
38. Pavel Novák (CZE) – všichni stejný čas

3. etapa, Teplice-Olbernhau, 121,7 km

1. Menno Huising (NED) 3:05:19
2. Emil Herzog (GER)
3. Antonio Morgado (POR)
4. Jorgen Nordhagen (NOR) – všichni stejný čas
5. Thibaud Gruel (FRA) +1:54
13. Martin Bárta (CZE) 1:57

4. etapa, Terezín, 66,4 km

1. Federico Savino (ITA) 2:18:21
2. Milan Kadlec (CZE) – stejný čas
3. Romet Pajur (EST) +0:04
4. Vlad van Mechelen (BEL)
5. Mihajlo Stolic (SRB) – všichni stejný čas

Zdroj: zmj.cz

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru