REKLAMA
V kostele na Cínovci se už brzy rozezní varhany z Glashütte
Foto: Ilona Kaulfuss
Zajímavosti

Cínovec – V současné době panuje v kostele Nanebevzetí Panny Marie na Cínovci pracovní ruch. Dva němečtí řemeslníci tady instalují na kůru varhany, které Dubí věnovalo zdarma příhraniční město Glashütte.

V tamním katolickém kostele zemřel v loňském roce farář a obec sakrální stavbu prodala soukromníkovi. Varhany, které patří farnosti, nabídlo Glashütte jako dar pro cínovecký kostel.

Převézt varhany z Glasshütte na Cínovec ale nebyla jednoduchá záležitost. Objemný a těžký nástroj bylo třeba nejprve rozebrat a na Cínovci pak složit. V těchto dnech provádějí zmínění pracovníci jejich instalaci.

Dopravu varhan z Glashütte na Cínovec uhradila německá strana. Náklady na práci a ubytování pracovníků, které činí zhruba 6000 EUR musí financovat město Dubí. Vedení dubské radnice předpokládá, že varhany budou využívány jak při církevních akcích, tak i v rámci veřejných koncertů.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru