REKLAMA
Na náměstí Svobody se tančilo pod palbou slunce i v kapkách deště
Foto: Ilona Kaulfuss
Zajímavosti

Teplice – Letošní sedmý ročník prázdninového hudebního festivalu Teplice free live, který se konal v sobotu 9. července, poznamenaly přeháňky a následně i nižší návštěvnost při rozjezdu akce. Několik hodin před začátkem festivalu došlo také ke změně programu.

Kapela Ukrutná veverka, která měla ve 14.30 koncertní mix zahajovat, z důvodu onemocnění zrušila své vystoupení. Organizátor, teplický dům kultury, ji promptně nahradil hard-rockovou kapelou Hard Colony.

Na náměstí Svobody dorazily stovky lidí, které zpočátku chladné a proměnlivé počasí neodradilo. Festival lákal nejenom na přehlídku známých kapel, na pestrou nabídku hudebních žánrů, na vstup zdarma, ale také třeba na Plzeň za 50 korun.

Po skupině Hard Colony se na pódiu představila punk-ska kapela Stick, kterou vystřídal Jiří Valenta & Blastery. Kromě původních skladeb zazněly v jejich podání známé hity kapel Olympic, Kentaur nebo Karamel, kde klávesista Jiří Valenta hrával. Zájemce, kteří s návštěvou festivalu při pohledu z okna ještě odpoledne otáleli, přitáhlo v podvečer zejména vystoupení pop-rockové klasiky v podání Bohouš Josef & Burma. Festivalovou přehlídku uzavíraly kolem 22. hodiny kapely Carpatia Castle (gothic-roc) a power-metaloví Rimortis.

Akce měla úspěch. Zvedla náladu, dopřála pohodu a nabídla nesporně zajímavý kulturní zážitek. Přesto měla i vadu na kráse. Všudypřítomné skupinky bezdomovců, které se v poslední době soustřeďují stále více do centra města. Někteří z návštěvníků kritizovali, že se s množstvím vypitého alkoholu zvyšovala u některých agresivita, nadávky a obtěžování.

Hudební festival Teplice free live organizoval do roku 2018 rumburský spolek Attack from North. V roce 2019 z rozhodnutí teplických zastupitelů nebyla spolku přidělená od města požadovaná dotace a akci pořadatelsky převzal Dům kultury Teplice. Rumburský spolek v uvedeném roce ještě fungoval jako poradní orgán.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru