Členové spolku STO Z ledu ven dorazili do Teplic dobře naladění
Foto: Ilona Kaulfuss
Zajímavosti

Teplice – Menší hurikán v poklidných výstavních vodách Regionálního muzea Teplice způsobili ve čtvrtek 23. března členové Spolku tvůrčích optimistů Z ledu ven. Vernisáž výstavy děčínské party malířů, fotografů, sochařů, šperkařů a poetů potvrdila, že si svůj název sympaťáci od Labe nevycucali jen tak z prstu. Optimismu má spolek skutečně na rozdávání, a navíc jím dokáže zdárně infikovat i toho největšího škarohlída.

Spolek STO z ledu ven působí na Děčínsku už 29 let. Popud k jeho vzniku dali v roce 1994 fotografové, kteří „měli potřebu oživit zamrzlé hladiny po sametové revoluci“. Tedy v době, kdy kulturní činnost přestal stát (trochu paradoxně) financovat takovou měrou jako před revolucí. Řada amatérských umělců se bez podpory, výstavní činnosti a dalších aktivit stáhla a někteří řemeslo docela pověsili na hřebík.

Postupně se spolek rozrostl o další umělce, jako jsou malíři, sochaři, šperkaři, divadelníci, hudebníci a další osobnosti kultury. Spolek se zúčastňuje řady společných i individuálních výstav a akcí. Prostor, který si tak jeho členové pro sebe vytvořili, jim dopřává začlenit se do party stejných nadšenců, motivuje je k tvorbě a umožňuje snáze výstavní činnost.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru