Mstišovská obora Dvojhradí nabídla velikonoční branný den
Foto: Ilona Kaulfuss
Zajímavosti

Mstišov – Na velikonoční neděli, 9. dubna, se ve mstišovské oboře Dvojhradí konala netradiční akce. Spolek A.S. Ghost Czech Force a majitelé mstišovské obory tady zorganizovali Velikonoční branný den se zvířátky.

Zvířátek tu bylo k vidění pár, zato pod zbraněmi se prohýbalo několik stolů. Také soutěže pro děti se nesly v krystalicky vojenském duchu a připomínaly některým pamětníkům zlatou éru branného výcviku na školách.

1004mstisovkz2

Foto: Ilona Kaulfuss

Jednou ze soutěžních disciplín bylo kupříkladu plazení se pod maskovací sítí. Aby menší děti pod sítí nezpanikařily, doprovázel je jeden z organizátorů. Velikonočně naladění kluci a holky si mohli také vyzkoušet střelbu z pistole, ze samopalu a dalších palných zbraní na terč. Uprostřed prostranství plál oheň, kde si návštěvníci opékali vuřty a evokoval atmosféru vojenského ležení. U velkého stolu s vojenskou výzbrojí se zájemci mohli dozvědět, na co je maska, výzbroj, co dělá granát na baterky (vybuchuje, ale není opravdový) a další zajímavosti.

1004mstisovkz3

Foto: Ilona Kaulfuss

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru