Přijďte si prohlédnout svět očima Angela Purgerta
Foto: Ilona Kaulfuss
Zajímavosti

Světec – V pondělí 17. dubna byla ve Světci zahájená výstava jednoho z předních českých uměleckých fotografů Angela Purgerta. Ojedinělou kulturní událost pořádá světecký obecní úřad. Snímky jsou instalované v Galerii Vojtěcha Preissiga. Zájemci si mohou fotografie vyhledávaného portrétisty prohlédnout do 14. května. Otevřeno je v pondělí a ve středu, v době od 8-16 hodin, ostatní dny po dohodě. Návštěvu galerie je nutné předem ohlásit na obecním úřadě, na číslech 606 612 377 nebo 417 825 200.

Angelo Purgert je členem České federace fotografického umění a členem Asociace profesionálních fotografů ČR. Je uznávaným lektorem fotografického umění a držitelem několika mezinárodních ocenění. Zaměřuje se mimo jiné na charitativní projekty na pomoc dětem. Jeho styl je nazývaný fotografickou lyrikou a známé jsou zejména jeho portréty slavných osobností. Část své tvorby zaměřil i na umělecké akty. Vydal autorskou knihu fotografií První republika a podílel se na řadě dalších projektů. Například na publikacích To nejlepší z Prahy, Portréty osobností a Jiný svět.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru