Foto: olympijskytym.cz/Adam Mráček
Zajímavosti

Most – Rekord v plavání v džínách, dechberoucí triky skateboardisty Davida Luu, Jessica Jislová místo na běžkách netradičně na jógamatce, a spousta dalšího! Olympijský festival u jezera Most otevřel 26. července brány tisícům návštěvníků, mezi nimiž byli v úterý 30. června i aktivní senioři. Každý den v areálu nechybí ani slavní sportovci a olympionici. Na která stanoviště zamířili a co všechno si už stihli vyzkoušet?

Teplotu jezera Most okusili na stanovišti plavání Jan Micka a Ondřej Gemov. A zvolili k tomu nevšední outfit – závodní plavky totiž vyměnili za džínové kalhoty! V napínavém souboji o rekord v plavání motýlka na 48 metrů v tomto oděvu nakonec zvítězil trojnásobný olympionik Jan Micka. „Já jsem po všech plaveckých stránkách samozřejmě lepší než Honza Micka,” smál se Gemov. „Ale měl jsem teď měsíc off season a to se projevilo. Dostal jsem na frak a musím se spokojit s druhým místem ze dvou,” dodal.

Tradičnější rozcvičku zvolila biatlonistka Jessica Jislová, která si spolu s návštěvníky pod vedením své sestry Sáry zacvičila jógu. A dvojnásobná olympijská účastnice nebyla na Olympijském festivalu naposledy. Znovu dorazila se svými kolegy z biatlonové reprezentace, mezi kterými nechyběl Michal Krčmář, Lucie Charvátová či Jakub Štvrtecký, a společně zamířili vyzkoušet lukostřelbu.

Skvělé kousky na skateboardu už předvedli David Luu i Martin Pek, Maxim Habanec dorazí v neděli 4. srpna a pak také 11. srpna. Mistr světa ve vodním slalomu Václav Chaloupka učil mladé návštěvníky základy své disciplíny a u jezera Most nechyběl ani kanoista Vojtěch Heger. Oba navíc ve fanzóně fandili českým vodním slalomářům bojujícím na olympijské trati.

Na stanoviště atletiky zase zamířil Pavel Maslák a k lezecké stěně horolezec Radek Jaroš. A jak strávila svůj den Andrea Sestini Hlaváčková? Tenistka se toho nebála a utkala se s ambasadorkou Barborou Špotákovou na sportovišti padelu. „Je to tu skvělé, a to jsme teprve na začátku,“ radovala se úspěšná oštěpařka. „Doufám, že stihnu vyzkoušet všechny sporty. Je jich tu přes padesát, to je neuvěřitelné číslo!“

Dnem s tanečníky ze StarDance se návštěvníci protančili s Andreou Sestini Hlaváčkovou, Kateřinou Baďurovou Janků, Kateřinou Bartuněk Hrstkovou, Lukášem Bartuňkem, Evou Bartuňkovou a Šárkou Kašpárkovou. V rámci Dne s olympijskými legendami dorazili na Olympijský festival běžkyně na lyžích Květa Jeriová Pecková, sportovní střelec Jan Kůrka, sportovní gymnastka Jaroslava Šímová, zápasník v řecko-římském stylu Marek Švec, veslař Václav Vochoska, fotbalista Petr Němec i moderní pětibojař David Svoboda.

V následujících dnech se u jezera představí stříbrný kajakář z her v Londýně Vavřinec Hradilek, veslařka a olympijská vítězka Miroslava Topinková Knapková nebo lukostřelkyně a vlajkonoška české výpravy v Paříži Marie Horáčková. V průběhu celého festivalu budeme vítat i další známé osobnosti a účastníky letošních olympijských her. Sledujte Olympijský festival na sociálních sítích nebo na webu olympijskyfestival.cz, kde se dozvíte víc.

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru