V Ústeckém kraji se natáčel další film. V kině ho uvidíte v létě
Film Jan Palach půjde do kin v srpnu příštího roku. Zdroj: Ústecký kraj
Zajímavosti

Ústecký kraj - Filmová kancelář Ústeckého kraje má na svém kontě další filmový počin. V srpnu se začal natáčet film Jan Palach, který půjde do kin příští rok v srpnu. Nový film režiséra Roberta Sedláčka se natáčí převážně v Praze, ale dvakrát zavítal i do Ústeckého kraje. V létě se natáčelo ve Velkých Žernosekách a poslední listopadovou neděli v kulturním domě v Ústí nad Labem.

„Film sleduje poslední měsíce Palachova života před upálením, zachycuje jeho studium, kolejní život, vztah s přítelkyní, soužití s matkou ve Všetatech, brigády ve Francii a Kazachstánu. A právě brigáda ve Francii se v srpnu natáčela na vinicích ve Velkých Žernosekách ve vinohradu, který ve filmu ztvárnil slunnou Francii, kde se odehrála scéna z šestitýdenní brigády Jana Palacha na konci léta 1968,“ řekla Helena Matuščinová z Filmové kanceláře Ústeckého kraje.

Filmová kancelář Ústeckého kraje při filmu spolupracovala s autory na vytipování lokací, domluvení podmínek natáčení a na zajištění cateringu a filmových rekvizit. „Největším oříškem bylo sehnat pár desítek dobových židlí, ale nakonec se nám společnými silami podařilo židle na natáčení scény z vysokoškolské menzy zajistit, tak moc děkujeme i široké veřejnosti, že se dokáže zapojit buď jako komparz, nebo při shánění rekvizit,“ dodala Barbora Hyšková z Filmové kanceláře Ústeckého kraje.

Krajská filmová kancelář aktivně spolupracuje s filmaři při řadě projektů. Aktuálně je v postprodukci seriál Most, který se natáčel čtyři měsíce v Ústeckém kraji. Připravuje se natáčení druhé řady seriálu Rapl, jehož děj se přesouvá oproti první řadě z Krušných hor do Ústí nad Labem, a točit se bude také na Mostecku a v Děčíně.

 foto

Jana Palacha hraje herec Viktor Zavadil.

foto
Scéna z vysokoškolské menzy se natáčela v ústeckém kulturním domě.



 

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru