REKLAMA

Bílka - Již po 19. se v sobotu 22. září od 14:00 uskuteční v Bílce pod Milešovkou na Teplicku Svatováclavské slavnosti. V srdci Českého středohoří se vedle hudby, divadla a přednášce o Svatém Václavu mohou návštěvníci těšit na trhy s výrobky a produkty z Českého středohoří. Bude možné si pořídit sýry, džemy, šperky, víno, plstěné výrobky, mýdla a další. Hlavní program akce, kterou tradičně pořádá Spolek přátel Českého středohoří v Bílce pod Milešovkou, začíná ve 14:00, kdy se rozezní zvon místní oceněné kapličky, která je zasvěcena Svatému Václavu.

Již v 10:00 hodin letošní Svatováclavské slavnosti v Bílce oficiálně zahájí trubači na návsi. Mezi 10:00 a 13:00 hodinou pak na vrcholu Milešovky Petr Zacharova z Ústavu fyziky atmosvéry Akademie věd představí práci na meteorologické stanici na Milešovce a Vlastislav Vačiha představí pohledu z věže Milešovky.

Od 14:00 se pak přímo na návsi v Bílce mohou návštěvníci těšit například na Smyčcové kvarteto Severočeské filharmonie SČS Quartet, Jana Smigmatora a SWING Q, žáky ZŠ v Žalanech nebo Divadlo Krabice Teplice. O Svatém Václavu pak promluví historik Jan Royt z Karlovy univerzity. „Návštěvníci se také mohou těšit na trhy místních produktů z Českého středohoří, jako víno, džemy, mýdla, šperky a další,“ uvedl Ivan Nosek, který stál u zrodu tradice Svatováclavských slavností v Bílce.

Pro děti jsou vedle malování na obličej připraveny také workshopy s výrobou plstěných hraček. Svůj stánek bude mít také CHKO České středohoří.

Slavnosti v Bílce podpořil Ústecký kraj, obec Bořislav a společnosti Globus, Lafarge Cement a Lovochemie.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru