Proboštov – Jitrnice, jelítka, prdelačka, tlačenka a další dobroty typické pro české zabíjačky jsou lákadla, pro která můžeme podle pana Wericha občas zapomenout na etiketu. Pro všechny fanoušky tradičních pochoutek máme na víkend pozvánku do Proboštova. V sobotu 15. října pořádá zdejší Proboštovská bašta tradiční podzimní Vepřové hody.
Studené zabíjačkové dobroty se budou prodávat na zastřešené terase už od 7.30 hodin. K mání budou kromě již uvedených například i prejt, uzené maso, sulc, vinná klobása, škvarky nebo špek. Chybět nebude ani čerstvé maso a od 8 hodin si tu můžete dát něco teplého na zub. Podávat se bude zabíjačkový guláš, moravský vrabec a podobně. Místní cukrářky také slíbily, že připraví i něco sladkého ke kávě.