Teplice - Akce zaměřená na dodržování pravidel silničního provozu proběhla tento týden na silnicích Teplicka. Policisté se soustředili především na zákaz požívání alkoholu a jiných návykových látek před jízdou a během ní a také na kontrolu technického stavu vozidel.

Silniční kontrola na čtyřproudovce u Bíliny. Ilustrační foto: www.e-teplicko.cz

Tepličtí policisté zkontrolovali 123 vozidel a zjistili 24 případů porušení platné legislativy. Dvanáct vozidel neodpovídalo předepsanému technickému stavu, jedna osoba nebyla za jízdy připoutána bezpečnostními pásy, jeden řidič u sebe neměl řidičský průkaz a dvě osoby řídily, ačkoliv nejsou držiteli příslušného řidičského oprávnění.

"Tři lidé si sedli za volant, ačkoliv před jízdou požili alkohol, všem byly při dechové zkoušce naměřeny hodnoty do jedné promile alkoholu v dechu a jejich jednání tak bylo kvalifikováno jako přestupek. Přestupcům byly uděleny blokové pokuty ve výši 6 tisíc, čtyřmi případy se bude ve správním řízení zabývat příslušný úřad," uvedl teplický policejní mluvčí Daniel Vítek.

Policisté v rámci akce také zadrželi 36letého muže, který má soudem uložen zákaz činnosti spočívající v zákazu řízení motorových vozidel. Na služebně mu sdělili podezření ze spáchání přečinu maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání, za který mu hrozí až dvouleté vězení.

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru