Oldřichov - Tragicky skončilo potápění na Barboře u Duchcova. Dno zatopeného dolu se vydala prozkoumat trojice potápěčů s kyslíkovými bombami. Bohužel se z vody vrátili pouze dva muži. Třetí dvaašedesátiletý potápěč pravděpodobně zemřel v průběhu ponoru. O tragické události jako první informoval na svých internetových stránkách Teplický deník.

Ilustrační snímek potápěčů. Foto: Jan Vraný

"K objasnění příčiny úmrtí byla nařízena soudní pitva, cizí zavinění nebylo na místě zjištěno, okolnosti případu prošetřují tepličtí kriminalisté," sdělil Teplickému deníku mluvčí teplické policie Dan Vítek.

Barbora je největší vodní plocha v okolí Teplic. Vznikla zatopením stejnojmenného povrchového hnědouhelného dolu. Po rekultivaci slouží návštěvníkům k aktivnímu odpočinku.

Může se zde plavat, potápět se, surfovat nebo plachtit. Každým rokem zde najdou tisíce návštěvníků širokou škálu zábavy a čistou vodu s písečnou pláží. Pro občerstvení slouží množství stáků v okolí. Na upravené pláže je placený vstup.

Vodní nádrž Barbora využívají právě ve velkém množství i potápěči, kteří prozkoumávají dno.

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru