Bílina - Na Městskou policii v Bílině, lépe řečeno na její vedení, což je pan ředitel Ryjáček a jeho přímý nadřízený starosta Horáček, vyšly najevo skutečnosti, které by oba pánové měli veřejnosti vysvětlit.

Městská policie je zde, dle našeho mínění, na udržování pořádku a bezpečnosti v našem městě, ale takto to nevnímají zmínění pánové, jelikož oni si z Městské policie udělali bezpečnostní agenturu, která vykonává ostrahu v soukromém areálu místní firmy, která je majetkem jejich kolegy ze společné kandidátky. Nevíme nic o tom, že by takováto služba byla nabízena standardně, vyjma pultu centrální ochrany.

Je možné, že zmínění zainteresovaní mají na tuto činnost sepsanou i nějakou smlouvu a za činnost inkasuje město i nějaké peníze, ale nevěříme, že by tato částka byla adekvátní, aby pokryla alespoň náklady s touto činností spojenými. Celá tato brigáda ze strany Městské policie Bílina funguje asi dva roky a měsíčně se jedná o přibližně 160 výjezdů, jelikož se do tohoto objektu zajíždí 4 krát za noc a o víkendech a o svátcích i 4 krát přes den, což při součtu všech nákladů dělá z této brigády značně nákladnou akci, ale tu platí město, lépe řečeno doplácí, jelikož ještě nemáme info o tom, jak je toto řešeno smluvně. Pokud se odpoutáme od argumentů čísel, dojdeme stejně k názoru, že se jedná o jednání, které je za hranicí zákonnosti, jelikož je zde jasně vidět propojení stranických kádrů a zde se dá spekulovat i o střetu zájmů. Ale to co nám vadí ze všeho nejvíc, je jejich bezohlednost vůči občanům, kterým policie při svých brigádách může chybět.

Myslíme si, že Městská policie by tu měla být pro občany a vykonávat činnost, pro kterou byla zřízena. Často slýcháme od běžných občanů, či čteme příspěvky, proč nekontrolují městští strážníci ty, kteří ruší normální soužití, proč nedělají větší prevenci, proč nejsou v ulicích vidět, zkrátka proč nedělají to, co mají. Tak teď už to víte.

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru