Dubí - V neděli po deváté hodině ranní hořel lesní porost na kopci Barvář v Dubí v blízkosti hájovny, která byla požárem přímo ohrožena. Takový byl námět velkého hasičského cvičení.

 

Hasičské cvičení u Dubí. Foto: Martin Ulip

Na místo vyjelo po nahlášení poplachu celkem 10 sborů dobrovolných hasičů z okresu Teplice společně s teplickými profesionálními hasiči. Jejich hlavním úkolem bylo ochránit hájovnu před požárem a zajistit dostatečného množství vody na hašení tohoto požáru pomocí dálkové dopravy vody. Vzdálenost zdroje pro tuto dálkovou dopravu vody byla téměř 2,3 km a převýšení zde bylo zhruba 80 metrů.

Celkem se tohoto taktického cvičení zúčastnilo 10 hasičských cisteren a téměř 60 hasičů ! Zasahovaly zde jednotky profesionálních hasičů z Teplic, Duchcova, sbory dobrovolných hasičů z Dubí, Unčína, Košťan, Sobědruh, Úpořin, Hrobu, Oseka a jednotka požární ochrany z Krupky.

Cílem tohoto cvičení bylo především prověření akce-schopnosti jednotek a dojezdových časů podle poplachového plánu,
pohyb jednotek v neznámém prostředí, jejich činnost na místě zásahu a především jejich schopnost spolupráce při vytváření dálkové dopravy vody.

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru