Teplice - Necelý měsíc před ostrým startem krajského přeboru změřili síly dva jeho účastníci v přátelském utkání. Na velmi dobře připraveném hřišti ve Rtyni nad Bílinou vstoupil do zápasu mnohem lépe Proboštov. Neudržitelný byl zejména střelec Josef Blažek, který během čtvrt hodiny zaznamenal čistý hattrick. Přesto Proboštov prohrál 3:4.

Foto: TJ Baník Modlany

Nejprve zužitkoval výborný pas Hricáka, pak mu dvakrát skvěle přihrál Sedláček a Blažek dával vždy v podstatě do prázdné branky. "Mohl jsem přidat ještě čtvrtý zásah, kdyby si Denis Egrt všiml, že jsem zase úplně volný," narážel proboštovský ostrostřelec na situaci, kdy se Egrt snažil ukličkovat Cholenského a nakonec o míč přišel. Teprve za stavu 3:0 se probudili hráči Baníku a vyrovnali hru. Začali se dostávat do šancí, ale dlouho měly špatně seřízená mířidla. Až ke konci prvního poločasu geniálně vysunul Doležal Jana Vavrince a modlanský rychlík dloubnul míč přes padajícího Kalinu - 3:1.

Do druhého poločasu zamíchali oba trenéři sestavou. Každý ale po svém. Zatímco proboštovský Václav Sedlák vystřídal trojici zadáků, modlanský Karel Chlad hlavně vysunul z obrany na hrot Kousala, opačným směrem se stěhoval Kuncl. Baník zatlačil soupeře na jeho polovinu a postupně zápas otočil. Na 3:2 snižoval Jan Ruda utěšenou ránou z úhlu do šibenice. Vyrovnání přinesla dělovka Kousala spoza vápna, Kalina neměl nárok. O chvíli později Farkaš zbytečně stáhl Kousala ve vápně na zem a sám postižený z penalty nezaváhal - 3:4. Teprve po této otočce se Proboštov vrátil do hry, ale Sedláček své dvě slibné šance neproměnil. Na druhé straně se ve dvou slibných příležitostech ocitl střídající zkušený Leden, ale ani on na Kalinu nevyzrál.

Zatímco Proboštov nastoupil takřka kompletní, Baníku chyběli Tomáš Vavrinec a Formánek, kteří si ještě užívají dovolenou v Tunisu, zkušený Pechar a také brankář Slanina. "Chce přestoupit do Pokratic, protože bydlí v Litoměřicích a nedávno se oženil," prozradil předseda Baníku Petr Škohel. V brance tak nastoupil Hanus, který přišel ze Souše. A předvedl několik velmi dobrých zákroků. Spolehlivým výkonem se prezentoval také zkušený bek Cholenský, který zkouší návrat do Modlan po půl roce v Ledvicích. Nejen vizáží připomínal hvězdu Davida Luize mladý Kordule. V průběhu druhého poločasu zasáhl do hry kromě Ledna i další velezkušený hráč Marián Chlad.

TJ Proboštov - TJ Baník Modlany 3:4 (3:1)

Blažek 3 - Kousal 2 (1 z pen.), J. Vavrinec, Ruda, ŽK: Blažek - J. Vavrinec, diváků: 50, hráno ve Rtyni nad Bílinou

Proboštov: Kalina - Pelc (46. Šváb), Kočí (46. Váňa), Fork, Rollinger (46. Farkaš), Memeti, Hricák, F. Novák, Egrt, Sedláček, Blažek

Modlany: Hanus - Ruda, Kousal, Tesařík, Cholenský, J. Vavrinec, Doležal, Kupka, Kordule, P. Karlík, Kuncl. V průběhu druhé půle střídali Leden, M. Chlad a Jerke.

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru