Teplice - Nad způsoby některých zlodějíčků zůstává někdy rozum stát. Zvláštní je někdy i cíl jejich snažení. Kradou se tak třeba prací tablety. Přinášíme několik případů, kterými se v posledních dnech zabývala teplická policie.

Chystal se na velké prádlo?

Na velké prádlo se zřejmě chystal 20letý recidivista, který se vydal na „nákup" bez peněz do teplického supermarketu. Na prodejní ploše si schoval do tašky dvě desítky pracích tablet, a aniž by za zboží zaplatil, prošel pokladní zónou a z prodejny utekl. "Po dvou dnech se sebejistě do prodejny vrátil, poznala ho ale prodavačka, která přivolala policisty. Ti si muže v obchodě „vyzvedli" a následně mu sdělili mu podezření z přečinu krádeže, za který mu s ohledem na trestní minulost hrozí až tři roky zpět do vězení, ze kterého se vrátil teprve letos v březnu," uvedl mluvčí teplických policistů Daniel Vítek.

Pro dobrotu na žebrotu

Policisté pátrají po neznámém pachateli, který po půlnoci oslovil v Bílině kolemjdoucího a požádal ho o cigaretu a dvacet korun. Dobrosrdečný muž jeho prosbě vyhověl, dal mu peníze, a když si vracel peněženku zpátky do kapsy, nevděčný lapka mu ji z kapsy vytrhl a dal se na útěk. "Poškozený přišel o doklady, cestovní zákaznickou kartu a peníze, celkem ho pachatel okradl o věci v hodnotě téměř osm tisíc korun," vypočítal škodu Daniel Vítek.

Další vykradený sklep

Policisté pátrají po neznámém pachateli, který vykradl sklep v Teplicích. Zloděj vnikl do suterénu panelového domu a následně se vloupal do sklepa, ze kterého odcizil dvě jízdní kola v hodnotě přes 31 tisíc korun. Ve věci byly zahájeny úkony trestního řízení pro přečin krádeže, za který trestní zákoník stanoví až dvouletý trest odnětí svobody.

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru