Teplice -Teplické muzeum, porcelánku v Dubí či místní lázně si mohla prohlédnout velvyslankyně Čínské lidové republiky Ma Keqing při návštěvě Ústeckého kraje. Pozval ji sem komunistický hejtman Oldřich Bubeníček. 

Hejtman Oldřich Bubeníček při rozhovoru s čínskou velvyslankyní Ma Keqing. Foto: Ústecký kraj

"Společně pohovořili o hlavních znacích Ústeckého kraje a velvyslankyně vyzdvihla důležitost kladných vztahů mezi Ústeckým krajem a Čínskou lidovou republikou. Velvyslankyně se zajímala i o řešení splavnosti Labe a dostavbu dálnice D8. V kanceláři hejtmana si prohlédla i fotografie z Českého Švýcarska, kam se chystá na výlet. Hejtman poté celou delegaci doprovodil na prohlídku teplického muzea, kde si prohlédli expozici porcelánu a skla. Po obědě pak zamířili do dubské porcelánky, kde si spolu se starostou města Dubí Petrem Pípalem a ředitelem společnosti Český porcelán Vladimírem Feixem prohlédli tamní vzorkovnu a společně porovnávali znaky čínského a dubského porcelánu," uvedla Lucie Dosedělová z odboru kanceláře hejtmana.

Večer velvyslankyně společně povečeřela s hejtmanem a jeho manželkou a s ředitelem Lázně Teplice Radkem Popovičem. Čínská velvyslankyně Ma Keqing dostala od hejtmana na památku sklo zdobené českými granáty, hejtman z jejích rukou převzal jako pozornost mobil čínské výroby.

Oldřich Bubeníček ve funkci hejtmana již přijal celkem 22 zástupců velvyslanectví různých zemí z celého světa. V nejbližších dnech přijedou Ústecký kraj navštívit i velvyslanci z Maroka, Venezuely a Běloruska.

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru