Košťany - Dohlížení na dodržování pravidel občanského soužití, vyhlášek a nařízení obcí, zajištění bezpečnosti a plynulosti provozu na pozemních komunikacích, odhalování osob v pátrání policie, přestupků, osob popíjející alkohol na veřejných prostranstvích, kontroly neobydlených budov a mnoho dalších působností. Taková je práce strážníků v Košťanech. Byli jsme při jejich noční směně.

Noční směna Městské policie Košťany. Foto: Martin Ulip

Městští policisté z Košťan mají právo stejně jako státní policisté požadovat prokázání totožnosti osob i jejich předvádění, mají pravomoc zakázat vstup osob na určitá místa, odebrání zbraně, odejmutí věci, mohou použít donucovacích prostředků nebo služební zbraně v případě nutnosti, mohou pořizovat zvukové, obrazové záznamy z veřejně přístupných míst, mohou zastavovat vozidla na pozemních komunikacích, usměrňovat jejich provoz na silnicích, měřit rychlost vozidel, mají i oprávnění řidiče vyzvat k podrobení se vyšetření ke zjištění, zda není ovlivněn alkoholem nebo nějakou jinou návykovou látkou. Tyto a mnoho dalších oprávnění mohou využívat strážníci z Košťan ke své každodenní činnosti.

VIDEOREPORTÁŽ

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru