Recidivista vykrádal na Teplicku hotely, jednou vytáhl na recepční i nůž
Ilustrační foto
Teplice

Teplicko - Ve vazební věznici skončil 35letý recidivista, který se na Teplicku opakovaně kradl, zajímaly ho hlavně hotely a restaurace. V jednom případě na recepční vytáhl nůž.

Muž, který už byl v minulosti 12krát odsouzen v naší republice a 6krát v Německu, se v polovině května ubytoval v hotelu, kde se na recepci zmocnil klíčů od jednoho apartmánu. Z toho pak odcizil televizor v hodnotě šest tisíc korun. Z pokoje, kde bydlel, pak navíc ukradl povlečení, do kterého televizi zabalil a hotel opustil. „O den později se do apartmánu vrátil a ukradl další televizi, ve sklepě si pak ještě přibral dvě vrtačky, trezor a další nářadí za téměř devět tisíc korun,“ řekl policejní mluvčí Daniel Vítek.

Koncem května přišel pro změnu do recepce hotelu v centru města a dožadoval se ubytování. Když ho recepční odmítla, vytáhl nůž a chtěl po ní peníze. „Pár stovek, které dostal, mu ale nestačily, proto recepční ukradl ještě mobil a chtěl jí vzít i notebook, o který se s ním chvíli přetahovala. Když viděl, že asi neuspěje, utekl jen s penězi a telefonem,“ popsal další krádež policejní mluvčí.

Už další den se vydal muž krást znovu, vylezl na střechu restaurace, odkud se oknem vloupal do bytu v prvním poschodí. Ukradl z něj bundu, hodinky, náramky a nože, chtěl si odnést i elektrickou kytaru, notebook, parfémy elektrický holicí strojek, kytarové kombo, stojan na kytaru a další věci. Když ale odcházel z místa činu, vyrušili ho kolemjdoucí, takže pytel s částí lupu zahodil a utekl.

Muž byl obviněn z loupeže, krádeže a porušování domovní svobody, pokud bude uznán vinným, může strávit až deset let za mřížemi.

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru