Teplice – Celý víkend 5. a 6. října žilo Zahradnictví Dvořák a syn v Teplicích Dýňovými slavnostmi. Pro návštěvníky byl připravený v sobotu i v neděli bohatý program už od 9. hodiny dopoledne, který probíhal až do večerních hodin. Kromě činností, určených především pro děti, jako byly různé hry, soutěže nebo vydlabávání dýní, se v kuchyni připravovaly dobroty, které provoněly celé zahradnictví. O slavnostní menu se postaral šéfkuchař Lukáš Krepčík se svými pomocníky.
Dopřát jste si mohli například dýňové placky s česnekovým dipem, dýňový krém se zázvorem, sendvič s dýňovým chutney, hovězí pastrami s domácím dýňovým chlebem a další pochoutky. Už u vstupu návštěvníky vítala nejenom vůně dýňových specialit, ale také podzimní dekorace pro inspiraci na domácí podzimní výzdobu, ve které převládala oranžová barva dýní.
Ostatně dýně byly rozkutálené všude, po celém zahradnictví. Nechyběly ani v obřím stanu, který u Dvořáka nechali postavit pro případ špatného počasí. Vzhledem k propršené sobotě, dobře udělali. Mezi lákadla, která nejvíce přitahovala návštěvníky, patřilo kromě vydlabávání dýní, které si jejich tvůrci odnášeli domu, také kolo štěstí. Na něm si mohl každý za splněné úkoly vytočit nějakou odměnu. Velké dřevěné puzzle s halloweenskými strašidýlky bylo pro změnu v permanenci malých mudrců a děvčata vydržela vystát frontu u malování na obličej. Nedělí slavnosti sice skončily, ale v zahradnictví u Dvořáka se podzim naplno teprve rozjíždí.