Dětská hřiště jsou zamčená, hromadná doprava bude zdarma
V pondělí nechalo město uzamknout všechna dětská oplocená hřiště. Přestože byl v pondělí slunečný den, hřiště u Botanické zahrady bylo prázdné. Foto: Ilona Kaulfuss
Teplice

Teplice – Od pondělí 16. března jsou na základě mimořádných opatření vedení města uzamčená všechna oplocená dětská hřiště v Teplicích. Na sportovištích a hřištích, která oplocená nejsou, bude instalovaná cedule se zákazem pobytu. Důvodem je zabránění kumulace většího počtu lidí v těchto prostorech a zabránění dalšího možného šíření viru.

Teplický magistrát funguje dál. Přesto primátor Hynek Hanza vyzývá občany, aby úřad navštěvovali pouze v nezbytných případech a využívali raději elektronickou a telefonickou komunikaci. Na webových stránkách města jsou k dispozici všechny kontakty na pracovníky magistrátu. Kromě toho bude podle Hynka Hanzy zveřejněný jeden telefonní kontakt pro každý odbor, aby nedocházelo k přetížení ústředny.

Od úterý 17. března bude zavedená pro cestující přeprava u dopravce Arriva City zdarma. Opatření je motivované snahou společnosti i města o ochranu řidičů a dalšího provozního personálu. První dveře u řidiče proto budou pro cestující uzavřené a ti k nástupu budou využívat prostřední a zadní dveře. Stejně tak, první řada sedadel za řidičem zůstane prázdná. Tento prostor bude vyhrazený pouze řidičům vozu, aby nebyli vystavovaní kontaktu s cestujícími.

Mimo provoz, a to až do odvolání, bude nostalgická trolejbusová linka 111 a bezplatná linka 112 do OC Olympie. Ostatní jízdní řády zůstávají beze změny. Vedení města přistoupilo rovněž ke zrušení režimu zón placeného stání. Řidiči tak nemusí platit parkovné. Toto opatření platí na území Teplic od pondělí 16. března do úterý 24. března. Vedení města apeluje na všechny občany, aby dbali zvýšené opatrnosti a hygienických doporučení.

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru