Od 17. března se v Teplicích, až do odvolání, uzavřou mateřské školy
Základní škola Na Stínadlech v Teplicích bude k dispozici pro starší děti, ve věku od 7 do 10 let. Foto: Ilona Kaulfuss
Teplice

Teplice – V pondělí 16. března rozhodli tepličtí radní na svém odpoledním zasedání o uzavření mateřských škol na území města. Opatření, které navazuje na doporučení krizového štábu ORP Teplice, začne platit od úterý 17. března a potrvá až do odvolání.

Současně s tímto krokem rada města rozhodla o přijetí krizového opatření, kterým bude zajištěná péče o děti rodičů potřebných profesí. Jedná se o Mateřskou školu Čtyřlístek v Zelené ulici a Mateřskou školu Hlávkova. Uvedená zařízení zajistí péči o děti ve věku od 3 do 6 let ve skupinách pro nejvíce 15 dětí. Starší děti, žáci základních škol ve věku od 7 do 10 let, pak budou podle rozhodnutí rady zabezpečené v Základní škole Na Stínadlech.

Do uvedených zařízení mohou své děti přivést rodiče, kteří pracují v profesích, nezbytných pro zajištění všech činností, potřebných v krizové situaci. Jsou jimi zaměstnanci bezpečnostních sborů, obecní policie, pracovníci u poskytovatelů zdravotních služeb, u orgánů ochrany veřejného zdraví, u ozbrojených sil, případně rodiče, kteří jsou zaměstnanci určené školy. A to bez ohledu na to, zda jejich děti dotčené zařízení navštěvují či nikoli. Za tuto péči nebudou hradit rodiče žádný poplatek, a to ani za stravné.

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru