Hájská akce vynesla pro vážně nemocné děti 63 217 korun
Foto: Ilona Kaulfuss
Teplice

Háj u Duchcova – Celý týden, od pondělí 15. listopadu, přinášeli lidé k hasičské zbrojnici v Háji u Duchcova nepotřebné hračky. Dělo se tak v rámci dobročinné akce, která má za cíl podpořit léčbu vážně nemocných dětí. Organizátoři, dobrovolní hasiči z Háje, OHS Teplice a Obec Háj u Duchcova, projekt nazvali Hračky pomáhají aneb Příběh hraček. V sobotu 20. listopadu se v místní sokolovně objevilo tolik hraček, že by se za takovou nabídku nemuselo stydět ani hračkářství pana Duncana z filmu Sám doma 2.

„Moc nás těší, kolik lidí se do dobročinné akce zapojilo a kolik jich přichází na sobotní burzu. Už od otevření v deset hodin dopoledne tu byly dvě stovky lidí,“ řekl nám v sobotu krátce po poledni jeden z hájských hasičů, Jakub Šimek. Sobota 20. listopadu byla totiž vyvrcholením celého týdne. Darované hračky organizátoři vystavili v sokolovně na velké stoly a návštěvníci burzy jejich nákupem přispěli do akce. K dispozici pro dárce byla i kasička u vchodu do sokolovny.

„Je to téměř neuvěřitelné, ale podařilo se získat 63.217 korun,“ informoval po skončení akce Jakub Šimek. Při zohlednění skutečnosti, že se ceny hraček pohybovaly v rozmezí od 10 do 50 korun, lze mluvit o velkém úspěchu. Celý výtěžek poputuje podle Šimka na podporu léčby vážně nemocných dětí. Hračky, které po akci zbyly, budou předány do azylových domů, do nemocnic a do školek. A co bylo pro hájské hasiče, kteří akcí žili celý týden, nejtěžší? „Šlo o první ročník akce, s jejímž pořádáním jsme neměli žádné zkušenosti. Takže nejtěžší pro nás bylo to celé zorganizovat tak, aby to klaplo,“ uzavírá Jakub Šimek.

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru