Proboštovští letos opraví čtyři obecní bytové domy
Práce na čísle 114 v ulici U Parku už v pondělí začaly
Teplice

Proboštov – V pondělí 6. března předalo vedení obce Proboštov litvínovské firmě TEPO stavbu, kterou je rekonstrukce obecního bytového domu U Parku 114. Jde o první objekt ze čtyř, které obec nechá v letošním roce postupně opravit. Jako další přijdou na řadu bytové domy U Parku 528, 529 a objekt na Proboštovské ulici číslo 424.

Podle místostarosty Romana Nešetřila se na všechny plánované investice podařilo získat dotace pro částečné financování. U prvního z domů v ulici U Parku, padne na rekonstrukci 2,687.596 Kč včetně DPH. Akce je spolufinancovaná zhruba 350 tisíci Kč z programu Nová zelená úsporám. Obec investuje z vlastních zdrojů více než 2,3 miliónu korun.

Práce na prvním z objektů už začaly. Prováděcí firma má na dokončení a předání hotového díla 180 dní. Na bytovém domě dojde kromě vyměny střechy k instalaci nových klempířských prvků jako jsou okapy, žlaby a svody. Opravený bude také hromosvod a dojde k zateplení severozápadní fasády. Podle Romana Nešetřila je cílem projektu především snížení energetické náročnosti budovy a zkvalitnění bydlení místních občanů.

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru