Podvodník vybíral zálohy na rekonstrukce podlah, zákazníci se ale práce nedočkali. Přišel si na více než milion!
Ilustrační foto
Teplice

Teplicko - Z podvodu byl v těchto dnech obviněn 53letý muž z Teplicka. Podvodné jednání spočívalo v tom, že jako zaměstnanec společnosti zabývající se rekonstrukcí a pokládkou podlah, učinil cenovou nabídku zákazníkům, kteří poptávali tyto služby. Poté na základě vystavených zálohových faktur, vylákal od zákazníků finanční prostředky, kdy si peníze nechal posílat na různé účty.

"Dopředu již ale věděl, že zakázky nebudou moci být splněny, neboť společnost neměla i přes zaplacené zálohy dostatek finančních prostředků na jejich celkové zhotovení. Firma navíc měla dluhy a neměla zaměstnance, kteří by práci splnili. Několika desítkám důvěřivých zákazníků vznikla škoda téměř 1 140 000,-Kč. Nejenže neměli zhotovenou podlahu, tak jak si domluvili, ale navíc jim nebyla vrácena ani peněžní záloha. Vzhledem ke způsobené škodě hrozí nepoctivému podlaháři v případě odsouzení až pětiletý trest odnětí svobody," uvedla policejní mluvčí Ilona Gazdošová.

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru