Foto: Ilona Kaulfuss
Teplice

Proboštov – V řadě projektů, do kterých se letos pustila obec Proboštov je zastoupená i rekonstrukce zdejší Sokolovny, konkrétně její nebytové části. Renovací a opravami prošel sál, restaurace, fitness i tělocvična, včetně sociálního zázemí. Obec na projekt získala dotaci z programu Státního fondu životního prostředí.

„Pokud se jedná o sál restaurace Sokolovny, zde byla z podpory SFŽP provedena výměna stávající otopné soustavy a svítidel,“ informuje proboštovská starostka Jana Životová. „Za spoluúčasti dotace Ústeckého kraje byla rovněž realizována repase stávajících vlysů neboli kompletní oprava parket. Také pořízení nábytku, jako jsou židle a stoly.“

Další práce, jako byly opravy a obložení omítek, nové bary, výmalbu ploch a stropu, či tapetové polepy na sále, hradil podle starostky nájemce. V příštím roce bude rekonstrukce objektu pokračovat. Jana Životová upřesnila, že na dokončenou rekonstrukci komerčních prostor naváže i ještě rekonstrukce bytového domu.

Obec získala na opravu a modernizaci Sokolovny získala obec od Ústeckého kraje zhruba 258 tisíc korun. Spoluúčast Proboštovských při celkových nákladech cca 798 tisíc korun tak byla něco přes půl miliónu. Sál Sokolovny se podařilo připravit k užívání. První akcí v nových prostorách bude podle starostky v úterý 5. prosince Mikulášská.

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru