Ilustrační foto: Ilona Kaulfuss
Teplice

Proboštov – Ke zvýšení některých místních poplatků přistoupilo vedení obce v Proboštově. Po řadě let, kdy se tady poplatky držely stále na stejné hranici, rozhodli zastupitelé na svém posledním letošním zasedání o jejich zvýšení. Důvodem je růst nákladů téměř ve všech oblastech souvisejících s provozem obce.

Od příštího roku tak budou muset Proboštovští zaplatit víc za odpad, u kterého je významnou změnou i konec osvobození od tohoto poplatku pro osoby mladší 18 let. Zatímco ještě letos byl poplatek ve výši 500 korun, od nového roku to bude 600 korun za dospělou osobu a 300 korun za osoby mladší 18 let. Jedná se o sazbu za celý kalendářní rok.

Připlatit si budou muset i někteří majitelé psů, zatímco jiným se náklady na čtyřnohého parťáka sníží. V současné době činil poplatek za psa v rodinném domě 200 korun a v domě bytovém 400 korun. Od nového roku se výše poplatku za psa sjednotí na jednotnou sazbu 300 korun za psa a rok.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru