Jarmark chutí navštíví každoročně desítky tisíc lidí. Foto: Ilona Kaulfuss
Teplice

Teplice – Letošní akci Jarmark chutí, zaměřenou na zdravý životní styl a vzdělávání, podpoří Statutární město Teplice částkou 350 tisíc korun. Dotaci schválili zastupitelé koncem dubna. Společnosti Alwac, která akci pořádá ve dnech 20.-21.9., tak od města získá příspěvek o ¾ vyšší než vloni. Zastupitel Jakub Mráček (VOLBA PRO! Teplice) proto požadoval vysvětlení, co vedlo firmu k takovému navýšení požadované dotace.

Eva Helisová z obchodního oddělení společnosti Alwac kromě jiného uvedla, že došlo k nárůstu všech složek nákladů. Společnost rovněž vynakládá nemalé částky na propagaci akce i města samotného. Mráček namítl, že polovinu nákladů, uvedených v žádosti, tvoří odměny společnosti Alwac. Jednak za tiskové práce (96 tisíc Kč) a také za tvorbu videa (60 tisíc Kč).

Zastupitel Petr Slavíček (VOLBA PRO! TEPLICE) v této souvislosti upozornil, že by město mělo výši poskytovaných dotací více zvažovat. Zejména v případech, kdy žadatelé čerpají dotace i z jiných zdrojů. Jakub Mráček podal protinávrh, aby byla výše dotace na akci Jarmark chutí snížená na 200 tisíc korun. Jeho návrh ale zastupitelé nepřijali.

Město v tomto roce poskytne dotace i na další tradiční akce v Teplicích. Například dotaci na Pivovarský rynek Pivovaru Monopol (250 tisíc), na Malou Paříž spolku Malá Paříž (480 tisíc) a na Teplické terasy, které organizuje rovněž Malá Paříž (630 tisíc korun).

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru