Zastávka účastníků u Pomníku padlým sovětským hrdinům v Duchcově. Foto: Ilona Kaulfuss
Teplice

Teplicko – Divize Eichwald, Svazarm Terezín a Město Dubí uspořádaly v sobotu 18. května Sraz vojenské historické techniky na Cínovci. Vozidla se na bývalé fotbalové hřiště u staré cínovecké celnice sjížděla z různých míst už v pátek. V sobotu se účastníci srazu vydali krátce po 8. hodině na spanilou jízdu.

Cílem jízdy bylo kromě prezentace techniky také několik zastávek u pomníků obětem druhé světové války. U každého vzdali účastníci srazu hold padlým a k pomníkům položili květiny. Účastníky spanilé jízdy tak bylo možné vidět u pomníků na Cínovci, ve Fojtovicích, v Krupce, v Teplicích, v Duchcově, v Háji u Duchcova, v Hrobu, v Dubí v Pozorce a Bystřici.

Po návratu spanilé jízdy na Cínovec se konala tradiční výstava vojenské techniky, zbraní, uniforem a modelů. Návštěvníci měli možnost vyzkoušet si střelbu z airsoftových zbraní.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru