Foto: Ilona Kaulfuss
Teplice

Teplice – V sobotu se u srbického nákupního centra Olympie konal jubilejní 20. ročník programu složek integrovaného záchranného systému Záchranáři v akci. Projekt umožňuje zájemcům všech věkových kategorií stát se na jeden den záchranářem. Návštěvníci si mohou prohlédnout techniku a vybavení jednotlivých složek IZS, ale také vyzkoušet, jak by zareagovali v případě, že by museli někomu poskytnout pomoc.

Program pro celé rodiny byl zaměřený na prevenci a bezpečnost. Pro děti i dospělé byly nachystané různé úkoly, testy a ukázky. Například vyproštění zraněných osob po autonehodě nebo ukázky práce s policejním či záchranářským psem. V režii městské policie se konala jízda zručnosti, vyplňování dopravních testů, hasiči předvedli vodní útok na cíl, u stanoviště Červeného kříže bylo možné vyzkoušet si ošetření zraněného a u záchranářů správné poskytnutí první pomoci.

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru