Na proboštovské radnici budou instalované fotovoltaiky. Foto: Ilona Kaulfuss
Teplice

Proboštov – Ani o prázdninách se v Proboštově nezastaví práce na jednotlivých investičních akcích. V současné době jich probíhá hned několik. Jednou z nich je například projekt, kterým chce obec uspořit stále vyšší výdaje na provoz budov ve svém majetku. Konkrétně je projekt cílený na snížení nákladů na energie. Na několika budovách ve správě obce se proto objeví fotovoltaické systémy.

Instalované budou na objektu proboštovské radnice a na budovách základní a mateřské školy. Výběrové řízení na prováděcí firmu již proběhlo a jeho vítězem se stala společnost Ista Solar. Náklady na instalaci systémů činí podle referentky majetkové správy Pavly Eflerové více než tři milióny korun.

Proboštovští získali na realizaci projektu dotaci v objemu téměř 2,640 miliónu korun ze Státního fondu životního prostředí. Fotovoltaické systémy budou na uvedené budovy instalované ještě v tomto roce.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru