Ilustrační foto: CC0
Teplice

Ústecký kraj, Litoměřicko - V uplynulých dnech se na litoměřické policisty obrátila s žádostí o pomoc poškozená, která zareagovala na nabídku ubytování v Chorvatsku, zaplatila zálohu a poté zjistila, že se stala obětí podvodníka.

Poškozená na konci měsíce dubna letošního roku zareagovala na jedné ze sociální síti na nabídku ubytování v Chorvatsku, přičemž posléze ze svého bankovního účtu odeslala rezervační poplatek přesahující 67 tisíc korun.
Po odeslání finančních prostředků s ní neznámý přestal komunikovat. Oznamovatelka po opakovaných pokusech o komunikaci s údajným zástupcem cestovní kanceláře zjistila, že tato kancelář sice existuje, ale že „kdosi“ neznámý se vydával za jejich zaměstnance, aby se obohatil.

"Policisté tento případ zadokumentovali pro podezření ze spáchání přečinu podvod a po pachateli pátrají. Policie ČR opětovně varuje občany před tímto podvodným jednáním. Doporučujeme všem nakupovat zájezdy nejlépe u ověřených cestovních kanceláří a agentur," uvedla policejní mluvčí Pavla Kofrová.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru