Foto: HZS Ústeckého kraje
Teplice

Duchcov - Ve středu 7. srpna v 8 hodin večer vyjížděli hasiči ze stanice Teplice, Bílina, Duchcov a Litvínov a dobrovolní hasiči obcí Hostomice, Lom, Duchcov, Zabrušany, Osek, Košťany a Hrob k požáru uskladněného materiálu ve sklepních prostorách nemocnice v Duchcově na Teplicku.

Hasiči evakuovali celkem 22 pacientů a tři členy personálu ze zakouřených prostor nadzemní části nemocnice. Požár lokalizovali ve 20:15 hodin a likvidovali ve 20:19 hodin pomocí jednoho vodního proudu „C“. Zakouřené prostory odvětrali pomocí přetlakových ventilátorů.

Foto: HZS Ústeckého kraje

Od 21 hodin byli již všichni pacienti a lékařský personál zpět v nemocnici. Při zásahu nedošlo ke zranění. Předběžná škoda je odhadnuta na 150 tis. Kč, uchráněné hodnoty přesahují 45 mil. Kč. Příčina vzniku požáru je v šetření. Zásah byl veden společně s Policií ČR.

Foto: HZS Ústeckého kraje

Před příjezdem hasičských jednotek se oheň snažili uhasit pomocí ručních hasících přístrojů zaměstnanci nemocnice, čímž výrazně zpomalili jeho šíření.

Foto: HZS Ústeckého kraje

Nad místností, ve které hořelo, se nachází oddělení, kde bylo v té době 22 pacientů a 4 zaměstnanci.

"Všech 26 osob bylo z nemocnice evakuováno. Požár byl ze strany HZS uhašen a přes noc místo požářiště střežili policisté. Dnešního dne zde bude probíhat bližší ohledání místa za pomoci psa na vyhledávání akcelerantů hoření. Případ řeší kriminalisté jako podezření z přečinu obecné ohrožení z nedbalosti," uvedla policejní mluvčí Ilona Gazdošová.

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru