Ilustrační foto
Teplice

Ústecký kraj - Krajským kriminalistům z odboru obecné kriminality KŘP Ústeckého kraje se podařil objasnit 8 let starý případ, ke kterému došlo v srpnu roku 2016. V polovině měsíce června policisté zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání zvlášť závažného zločinu ublížení na zdraví s následkem smrti. Kriminalistům se do rukou operativní cestou dostali důležité informace k násilné smrti v tu dobu 36letého cizince. Tento cizinec byl od srpna 2016 v databázi pohřešovaných osob.

Na podkladě informací byl dán dohromady tým kriminalistů. Koncem měsíce června se tento tým společně s psovody, kriminalistickými techniky a policisty speciální pořádkové jednotky v podvečerních hodinách vydal do lesa v okolí obce Neznabohy na Ústecku. Na základě informací, se kterými kriminalisté pracovali, byl vytyčen sektor a za pomoci služebních psů vytipované možné místo, kde by tělo mělo být zakopáno. Po krátké době, kdy se již stmívalo, policisté speciální pořádkové jednotky zhruba v hloubce 2 metrů narazili na kosterní nález s částmi oblečení. Kriminalističtí technici nejenom tělo, ale i místo ohledali a zadokumentovali desítky stop. Následně byl kosterní nález odvezen na soudní pitvu a zajištěný biologický materiál poslán na Kriminalistický ústav do Prahy.

"Genetická expertíza z kriminalistického ústavu potvrdila totožnost kosterního nálezu a tím i poznatků, se kterými kriminalisté pracovali. V tu chvíli byla skládačka poskládána. V noci z 8.-9. června roku 2016 došlo v lokalitě Krásného Března v Ústí nad Labem ke konfliktu v tu dobu 43letého muže s poškozeným. Tento konflikt přerostl ve fyzické napadení, na jehož následky poškozený zemřel. Pachatel následně tělo muže převezl do lesa k obci Neznabohy a tam ho zakopal. Kriminalisté případ objasnili, ale v nejbližší době bude stejně odložen. Pachatel je v současné době již mrtvý," uvedla policejní mluvčí Veronika Hyšplerová.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru