Loňské Mariánské poutní slavnosti v Krupce. Foto: Ilona Kaulfuss
Teplice

Krupka - S ohledem na aktuální meteorologickou situaci, výstrahy Českého hydrometeorologického ústavu (ČHMÚ) a v souvislosti s výzvami ministrů vnitra, životního prostředí a zemědělství ČR rozhodla Rada města Krupky o zrušení dvou významných kulturních a společenských akcí - Mariánských poutních slavností i Dnů světového dědictví 2024 v Krupce. 

Obě akce se měly v Krupce konat v tomto týdnu – v pátek 13. a sobotu 14. září. 

„Bezpečnost obyvatel a návštěvníků města je pro nás absolutní prioritou a rovněž nechceme zbytečně zatěžovat kapacity Integrovaného záchranného systému v době, kdy mohou být vzhledem k výstrahám ČHMÚ přetíženy,“ vysvětlil starosta Krupky Jan Kuzma s tím, že město chce tímto krokem současně zajistit připravenost vlastních záchranných složek. 

Rada města svým rozhodnutím zároveň vyjadřuje solidaritu s ohroženými regiony, které čelí přímému ohrožení. „Ve chvíli, kdy ostatní regiony v zemi čelí riziku záplav, by uspořádání velkých kulturních a veřejných akcí mohlo být vnímáno jako necitlivé,“ podotkla místostarostka Miloslava Bačová.

„Se všemi interprety, kteří měli vystoupit na Mariánských poutních slavnostech, v současnosti jednáme o tom, že by v Krupce vystoupili v náhradních termínech,“ zmínil místostarosta Rostislav Kadlec. Na závěr doplnil, že radnice zvažuje také možnost přesunutí oslav 5. výročí zápisu Hornické krajiny Krupka na Seznam světového dědictví UNESCO na jiný termín. 

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru