Foto: Policie ČR
Teplice

Ústí nad Labem - Ústečtí kriminalisté z TOXI týmu společně s policisty z místního oddělení v Mojžíři rozpracovali případ na základě poznatků z předchozí realizace. Mravenčí prací dokumentovali trestnou činnost skupiny osob, která distribuovala pervitin dalším osobám na území města Ústí nad Labem.

Skupinu tvořili dva muži (45,41) a jedna žena (28). Nejednalo se o nováčky v této trestné činnosti. Kriminalisté věděli, s kým mají tu čest, a to vzhledem k jejich trestní minulosti, kdy byli pro drogovou trestnou činnost stíháni ústeckými kriminalisty a i odsouzeni. A i proto jim současné době hrozí mnohem vyšší tresty.

Policisté zásahové jednotka KŘP Ústeckého kraje realizovali akci současně v jednom panelovém domě, ale na 2 místech. Zadrželi všechny podezřelé osoby. Následně byly provedeny domovní prohlídky, během kterých kriminalisté zajistili půl kilogramu pervitinu a půl kilogramu prášku na jeho výrobu. Zajištěný materiál se v současné době vyhodnocuje na odboru kriminalisté techniky a expertízy. Pervitin je v odhadované hodnotě půl milionu korun.

Všem třem podezřelým osobám policejní vyšetřovatel sdělil obvinění z trestného činu nedovolená výroba a jiné nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy, za což jim hrozí odnětí svobody v rozmezí od 2 do 10 let. Jeden z obviněných byl ihned eskortován do výkonu trestu odnětí svobody pro jinou trestnou činnost. Ostatní jsou stíhání na svobodě.

"V reakci na tuto realizace se paní starostka Úřadu městského obvodu v Krásném Březně Yveta Tomková sešla s vedením Územního odboru policie Ústí nad Labem, kriminalisty z TOXI týmu a s policisty z místního oddělení v Mojžíři. Poděkovala jim za jejich práci. Vyzdvihla ten fakt, že kolektiv policistů jsou "místňáci", kteří zde vyrostli a rovněž tu žijí. Proto i jejich cílem je, aby v této lokalitě bylo bezpečno nejenom pro jejich rodiny, ale i pro rodiny ostatních. Uvedla " v tom boji jsme společně a já policii, pokud to bude v mých silách, vždy ráda pomohu". 
Na závěr policistům a kriminalistům předala věcný dar, který ve své práci určitě využijí," uvedla policejní mluvčí Veronika Hyšplerová.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru